KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

Diyetisyen Hande İşsever’in internet sitesine hoş geldiniz. www.handetekerekoglu.com ve içerikleri, HANDE İŞSEVER bireysel şirketine aittir. www.handetekerekoglu.com, siz ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek için kişisel bilgilerinizi (isim,yaş,cinsiyet,adres ve email vs) sizlerden talep etmektedir. Bu bilgiler ile ilgi alanlarınıza yönelik sitemizdeki yeniliklerden ve etkinliklerden sizleri haberdar etmek, siteyi tercihleriniz doğrultusunda geliştirmek amacıyla kullanılabilir. Bu bilgileri bizimle paylaşmak ve www.handetekerekoglu.com adresine üye olmak, sizin istek ve onayınızla gerçekleşecektir. Topladığımız bilgiler firmamız veri bankasında güvenilir bir şekilde tutulmaktadır.
Şirket veri bankasında toplanan bu bilgiler, belirli aralıklarla gönderilecek olan dönemsel kampanya çalışmaları, müşteri profillerine yönelik özel promosyon faaliyetlerinin kurgulanması ve istenmeyen e-postaların iletilmemesine yönelik müşteri "sınıflandırma” çalışmalarında sadece Şirket bünyesinde kullanılmaktadır.
Kişisel bilgiler içermeyen bu istatistiksel veriler, www.handetekerekoglu.com ziyaretçilerine daha özel ve etkin bir deneyimi yaşatmak amacıyla Şirket iş ortakları ile paylaşılabilmektedir.
Şirket, işbu gizlilik politikası ve Kullanıcı sözleşmesinde tanımlı olan haller haricinde üyelik formlarından topladığı bazı bilgileri, söz konusu üye kullanıcının haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve de kesinlikle satmamaktadır.
İlgili kişilerin  bilgileri, ancak resmi makamlarca usulü dairesinde bu bilgilerin talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince resmi makamlara açıklama yapmak zorunda olduğu durumlarda resmi makamlara açıklanabilecektir. Sizlerin sisteme girdiği tüm bilgilere sadece siz ziyaretçilerimiz ulaşabilmekte ve bu bilgileri sadece Müşteri değiştirebilmektedir. Bir başkasının bu bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir.
www.handetekerekoglu.com’da tüm kişisel veriler internet üzerinden SSL (Secure Socket Layer) sertifikası ile güvence altına alınmaktadır. Var olan bu önlemler uygun yeni güvenlik teknolojileri ortaya çıktıkça güncellenmeye devam edecektir.  Ödeme yaparken kredi kartınızla ilgili bilgiler 256 bit SSL kullanılarak şifrelenip, otomatik olarak ödeme işlemlerinin yapıldığı bankalara ulaşmakta ve 3D Secure teknolojisi ile provizyon alınmaktadır. Bu işlem sırasında bilgileriniz sadece banka tarafından görülüp HANDE İŞSEVER bireysel şirketi Sanal Mağazası tarafından görülmemektedir. Kredi kartı bilgileriniz güvenlik nedeniyle, www.handetekerekoglu.com Sanal Mağazası bünyesinde saklanmamaktadır.
Şirketin gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, Site’ ye ve/veya sisteme yapılan saldırılar sonucunda gizli bilgilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, HANDE İŞSEVER şirketinin herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır. Ayrıca web sitesi üzerinden başka uygulamalara/internet sitelerine link verilmesi halinde de Hande İşsever’in söz konusu uygulamaların/internet sitelerinin gizlilik politikaları ve içeriklerine yönelik de herhangi bir hukuki sorumluluk taşımamaktadır.

ÇEREZ POLİTİKASI:
www.handetekerekoglu.com olarak, kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla sitemizi kullanan kişilerin gizliliğini korumak için çalışıyoruz.
Çoğu web sitesinde olduğu gibi, www.handetekerekoglu.com (“Site”) ile mobil uygulamanın (hepsi birlikte “Platform” olarak anılacaktır) ziyaretçilere kişisel içerik ve reklamlar göstermek, site içinde analitik faaliyetler gerçekleştirmek, ziyaret edilen internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışmasını ve geliştirilmesini sağlamak, kullanıcı deneyiminin kişiselleştirilmesini ve iyileştirilmesini sağlamak ve ziyaretçi kullanım alışkanlıklarını takip etmek amacıyla Çerezler kullanılmaktadır.
İşbu Çerez Politakası www.handetekerekoglu.com Gizlilik Politikası’nın ayrılmaz bir parçasıdır.
Handetekerekoglu.com, bu Çerez Politikası’nı (“Politika”) Site’de hangi Çerezlerin kullanıldığını ve kullanıcıların bu konudaki tercihlerini nasıl yönetebileceğini açıklamak amacıyla hazırlamıştır. handetekerekoglu.com tarafından kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi için www.handetekerekoglu.com Gizlilik Politikası’nı incelemenizi tavsiye ederiz.

ÇEREZ (“COOKİE”) NEDİR?
Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitesiyle ilişkili sunucular tarafından oluşturulurlar. Böylelikle ziyaretçi aynı siteyi ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir.
Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler. Çerezler konusunda daha detaylı bilgi için www.aboutcookies.org ve www.allaboutcookies.org adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

HANGİ ÇEREZLER KULLANILMAKTADIR?
Çerezler, sahipleri, kullanım ömürleri ve kullanım amaçları açısında kategorize edilebilir:
Çerezi yerleştiren tarafa göre, Platform çerezleri ve üçüncü taraf Çerezler kullanılmaktadır. Platform çerezleri, handetekerekoglu.com tarafından oluşturulurken, üçüncü taraf çerezlerini handetekerekoglu.com ile iş birlikteliği olan farklı firmalar yönetmektedir.
Aktif olduğu süreye göre, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Oturum çerezleri ziyaretçinin Platform’u terk etmesiyle birlikte silinirken, kalıcı çerezler ise kullanım alanına bağlı olarak çeşitli sürelerle ziyaretçilerin cihazlarında kalabilmektedir.
Kullanım amaçlarına göre, Platform’da teknik çerezler, doğrulama çerezleri, hedefleme/reklam çerezleri, kişiselleştirme çerezleri ve analitik çerezler kullanılmaktadır.

NEDEN ÇEREZLER KULLANILMAKTADIR?
Platform’da, Çerezler aşağıdaki amaçlar kapsamında kullanılmaktadır:
Platform’un çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, Oturum açan üyelerin, Platform’da farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması. Platform’u analiz etmek ve Platform’un performansını arttırmak. Örneğin, Platform’un üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Platform’u ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
Platform’un işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Platform üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Platform’u ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması
Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi.

ÇEREZ TERCİHLERİNİZİ NASIL YÖNETEBİLİRSİNİZ?
www.handetekerekoglu.com, kullanıcıların kendilerine ait kişisel veriler üzerindeki tercihlerini kullanabilmelerini son derece önemsemektedir. Bununla birlikte, Site’nin çalışması için zorunlu olan bazı Çerezler konusunda tercih yönetimi mümkün olmamaktadır. Ayrıca bazı Çerezlerin kapatılması halinde Site’nin çeşitli fonksiyonlarının çalışmayabileceğini hatırlatma isteriz.

Platform’da kullanılan Çerezlere dair tercihlerin ne şekilde yönetebileceğine dair bilgiler aşağıdaki gibidir:
Ziyaretçiler, Platform’u görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden Çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkanlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı Çerezleri devre dışı bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır. Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ adresinden ulaşmak mümkündür. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Platform’a erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir.
Google Analytics tarafından yönetilen Çerezleri kapatmak için tıklayınız.
Google tarafından sağlanan kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek için tıklayınız.
Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı çerezler bakımından tercihler Your Online Choices üzerinden yönetilebilir.
Mobil cihazlar üzerinden Çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.

HANGİ HAKLARA SAHİPSİNİZ?
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca ziyaretçiler, info@handetekerekoglu.com e-posta adresine mail atarak, kanunun kendisine (ilgili kişi olan) tanıdığı hakları kullanmak, yayın ve gizlilik politikamızla ilgili bilgi alabilirler. Kullanıcı kendisiyle ilgili,
-Kişisel verilerin işlenip işlenmediğine ilişkin bilgi talep etme,
-Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin gerekli bilgiyi talep etme,
-Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
-Yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, 
-Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme , 
-6698 Sayılı KVKK’nın 7. maddesinde düzenlenen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,  
-Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesi ile silinmesi veya yok edilmesi halinde bu durumun kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme ,
-İşlenen kişisel verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme , 
-Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle bir zararın ortaya çıkması halinde bu zararın giderilmesini talep etme hakkına sahiptir.


Söz konusu haklar, kişisel veri sahipleri tarafından 6698 sayılı Kanun Kapsamında www.handetekerekoglu.com  tarafından hazırlanan Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunmasına ilişkin Politika’da belirtilen yöntemlerle iletildiğinde her hâlükârda 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, handetekerekoglu.com, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkını saklı tutar.

Hande İşsever olarak, İşlenilen kişisel verileri güncel teknolojik yöntemler dahilinde doğru ve güncel olarak muhafaza etmekteyiz. Bu amaçla kişisel veriler ilgili mevzuatta yer alan ilkelere uygun olarak, işlenme amaçları doğrultusunda gerekli olan sürelerle muhafaza edilmektedir. Hande İşsever , işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verileri re’sen  veya veri sahibi’nin talebi üzerine silecek, yok edecek veya anonim hale getirecektir.

RIZA VE GİZLİLİK POLİTİKASI’NDAKİ DEĞİŞİKLİKLER
HANDE İŞSEVER bireysel şirketi, Gizlilik Politikası (“Politika”) ile kullanıcılarına Çerez kullanımının kapsamı ve amaçları hakkında detaylı açıklama sunmayı ve Çerez tercihleri konusunda kullanıcılarını bilgilendirmeyi hedeflemiştir. Bu bakımdan, Platform’da yer alan Çerez bilgilendirme uyarısının kapatılması ve Site’nin kullanılmaya devam edilmesi halinde Çerez kullanımına rıza verildiği kabul edilmektedir. Kullanıcıların Çerez tercihlerini değiştirme imkânı her zaman saklıdır.
www.handetekerekoglu.com, Politika hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Güncel Politika Platform’da yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

YETKİLİ MAHKEME
Bu koşullar T.C yasalarınca belirlenen hükümlere tabidir ve bu yasalara uygun olarak yorumlanacaktır.
İşbu Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni’ nden doğan veya doğabilecek her türlü ihtilaf halinde, Gaziantep Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

HANDE İŞSEVER
Güvenevler Mah. 29115 Nolu Cad. Saklıbahçe Konakları A5 Şehitkamil/Gaziantep
www.handetekerekoglu.com        info@handetekerekoglu.com